Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

213 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 18:18:08

.

#2 ~Luks~

~Luks~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 19:30:00

Jak najbardziej jestem za przekazaniem szkół stowarzyszeniom. Pora odstawić wiecznie narzekających nauczycieli od koryta. Niech się przekonają jak to jest pracować "całe" 8 godzin na dniówkę a nie 2-3 h, z dwudziestu-paro dniowym urlopem w roku, a nie półrocznym jak jest faktycznie i za 1000 zł a nie za 3000. Skończą się trzynastki i inne haracze z naszych podatków i te coroczne protesty o podwyżkę. Pora wrócić na ziemię Panowie i Panie.

#3 ~er~

~er~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:02:12

[quote name='Luks' timestamp='1327689000' post='1164220']
[size="4"]Jak najbardziej jestem za przekazaniem szkół stowarzyszeniom. Pora odstawić wiecznie narzekających nauczycieli od koryta. Niech się przekonają jak to jest pracować "całe" 8 godzin na dniówkę a nie 2-3 h, z dwudziestu-paro dniowym urlopem w roku, a nie półrocznym jak jest faktycznie i za 1000 zł a nie za 3000. Skończą się trzynastki i inne haracze z naszych podatków i te coroczne protesty o podwyżkę. Pora wrócić na ziemię Panowie i Panie.[/size]
[/quot
Precz od naszych nauczycieli zajmij się pensjami radnych , praciowników Gminy i Opieki Społecznej

#4 ~goś~

~goś~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:07:56

Brawo dla rodziców ,trzymajcie się jestem z wami .Dobre hasła słyszałem protestujących .Pokażcie im demokracje

#5 ~re~

~re~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:11:14

Nie szkoły pod stowarzyszenie ale Urząd Gminy i Radnych pod STOWARZYSZENIE Z UŚMIECHEM....

#6 ~rodzic~

~rodzic~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:12:22

A mnie nie obchodzi ile zarabia nauczyciel i ile godzin spędza w szkole. Jestem rodzicem i interesuje mnie tylko wykształcenie mojego dziecka. Na pewno rodzice z Brześcia są na tyle mądrzy, że rozumieją, że ,, jaka płaca, taka praca" i w stowarzyszeniu widzą zagrożenie dla swoich dzieci.
Następnym razem dołącze do rodziców z Brześcia.

#7 ~MI~

~MI~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:15:55

GRATULACJE DLA RODZICÓW ,TAK DALEJ NIE DAJCIE SIĘ WALCZCIE O SWOJE BO W TEJ GMINIE TYLKO LIKWIDUJĄ ,A NIC NIE INWESTUJĄ

#8 ~mieszkaniec~

~mieszkaniec~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:19:20

Słyszałem, że szkoła w Brześciu jest bardzo dobra. Zresztą gdyby tak nie było to rodzice by nie manifestowali

#9 ~rodzic~

~rodzic~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:24:06

Wyświetl postUżytkownik Luks dnia 27 styczeń 2012 - 19:30:00 napisał

Jak najbardziej jestem za przekazaniem szkół stowarzyszeniom. Pora odstawić wiecznie narzekających nauczycieli od koryta. Niech się przekonają jak to jest pracować "całe" 8 godzin na dniówkę a nie 2-3 h, z dwudziestu-paro dniowym urlopem w roku, a nie półrocznym jak jest faktycznie i za 1000 zł a nie za 3000. Skończą się trzynastki i inne haracze z naszych podatków i te coroczne protesty o podwyżkę. Pora wrócić na ziemię Panowie i Panie.

#10 ~Luks~

~Luks~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:33:25

Wyświetl postUżytkownik rodzic dnia 27 styczeń 2012 - 20:12:22 napisał

A mnie nie obchodzi ile zarabia nauczyciel i ile godzin spędza w szkole. Jestem rodzicem i interesuje mnie tylko wykształcenie mojego dziecka. Na pewno rodzice z Brześcia są na tyle mądrzy, że rozumieją, że ,, jaka płaca, taka praca" i w stowarzyszeniu widzą zagrożenie dla swoich dzieci.
Następnym razem dołącze do rodziców z Brześcia.
A może gdyby nauczyciele nie doili Państwa od tylu lat, tylko pracowali jak "normalny człowiek" to nie trzeba by było teraz zamykać tych szkół. Szlag mnie trafia jak widzę taką panią pedagog, która spaceruje o godz. 11 i jest już po odrobionej dniówce. Żyć nie umierać!

#11 ~gośc~

~gośc~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:36:44

Wyświetl postUżytkownik po dnia 27 styczeń 2012 - 20:28:26 napisał

Szkoda że redaktorzy zradia prasy itelewizjii nie byli do końca obrad sesji na koniec było najlepiej tu by zobaczyli oblicze naszej rady
LEPIEJ WRÓC TY NA ZIEMIE I ZAJMIJ SIĘ SOBĄ . MY CHCEMY MIEC DZIECI WYKSZTAŁCONE A CIEBIE TO KTO WYKSZTAŁCIŁ RADNI CZY NAUCZYCIELE .WIĘC ZAMILCZ'''''''''''

#12 ~er~

~er~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:42:22

policz ilu jest nauczycieli ,a ile pracowników Gminy i tam ciągle stołków przybywa może tam zacznijcie szukc oszczędności

#13 ~er~

~er~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:46:30

Owoce tej nauki widac w gimnazjum nie chwalac się ale Brzeście wypada dobrze

#14 ~marian~

~marian~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:47:49

Protest bardzo dobry i potrzebny. Kuratorium wydało decyzję i jej trzeba się trzymać. Radni niech tak gospodarują, aby pieniędzy wystarczało. Gmina Wodzisław - zero przemysłu i pomysłu na jej prowadzenie. Za to powstało nowe "rondo" wokół parku, które nie wiadomo komu było potrzebne. Kasa wrzucona w błoto.

#15 ~rodzic~

~rodzic~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:49:26

A mnie szlag trafia jak ludzie nie mający pojęcia o pracy w szkole wypowiadają się na ten temat, buntując w ten sposób społeczeństwo i dając przyzwolenie na oczernianie oświaty. W szkole mojego dziecka często zmienia się nauczyciel języka angielskiego, który po roku lub dwóch idzie do ,,lepszej" pracy na 8 godzin!!!! W chwili obecnej nauczycielka mojego syna odchodzi na macierzyński i dyrekcja będzie szukać kogoś na zastępstwo. Może się załapiesz? WYDOISZ TROCHĘ PAŃSTWO, BEDZIESZ PRACOWAŁ JAK NORMALNY CZŁOWIEK I WYJDZIESZ PO 11! wymagania: wykształcenie wyższe magisterskie: filologia angielska z przygotowaniem pedagogicznym

#16 ~marian~

~marian~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:55:40

Jak tak dobrze nauczycielom trzeba było iść na studia pedagogiczne. Ale jak się nie chciało nosić do szkoły teczuszki to teraz trzeba nosić paczuszki. pozdr.

#17 ~rodzic~

~rodzic~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 21:04:34

Hej Luks, to jak łapiesz się na ten angielski?

#18 ~deo~

~deo~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 21:13:55

Czyżby brać pedagogiczna dołączyła do dyskusji? Mam dla was propozycję: złóżcie wnioski o obniżenie pensji do przyzwoitego poziomu, stosownego do czasu pracy, ale pod warunkiem utrzymania szkoły pod opieką samorządu. Może władni się zastanowią... A swoją drogą, czekam kiedy pedagodzy wstawią się za rolników, których przyszłość też wcale nie jest taka pewna. Gotowi jesteście poświęcić trochę czasu? Może w wakacje, kiedy tak ciężko pracujecie, zorganizujecie manifestację w obronie interesów rolnika polskiego?

#19 ~max~

~max~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 21:29:54

Wyświetl postUżytkownik nauczyciel dnia 27 styczeń 2012 - 20:40:03 napisał

NO JAK NA EGZAMINACH PODPOWIADA SIĘ UCZNIĄ TO WYPADA DOBRZE

#20 ~Luks~

~Luks~
  • Goście

Napisano 27 styczeń 2012 - 21:31:05

Wyświetl postUżytkownik rodzic dnia 27 styczeń 2012 - 21:04:34 napisał

Hej Luks, to jak łapiesz się na ten angielski?
Nie jestem zainteresowany. Jestem zadowolony z tego co mam. Pracuję osiem godzin, czasami więcej jak trzeba i nie narzekam na pensję, tak jak biedni nauczyciele, którzy ledwo co przepracowują 1/2 roku, dostają trzynastki, zapomogi i nie wiadomo co tam jeszcze, a od września obowiązkowo podwyżka i nie ma przebacz...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych