referendum w gminie Słupia -odwolać Wojta
Rozpoczęty przez
~bum~
, lut 08 2012 21:36:59
880 odpowiedzi w tym temacie
#1 ~bum~
#2 ~mieszkaniec~
Napisano 08 luty 2012 - 22:12:58
referendum jak najbardziej ale kto ma być następcą wójta bo ja na kandydata z PSL już nie zagłosuję
#3 ~anna~
#4 ~ona~
Napisano 08 luty 2012 - 22:34:05
ja też się pod twoim postem kolego podpisze po tym co słyszę co dzieje się w naszym powiecie i ze jest on na ostatnim miejscu w inwestycjach.
#5 ~jogy~
#6 ~gOŚĆ~
Napisano 08 luty 2012 - 22:38:28
a ja stawiam na Krola tylko on się liczy i podobno on nie jest w PSL
#7 ~qq~
Napisano 08 luty 2012 - 22:42:15
Użytkownik gOŚĆ dnia 08 luty 2012 - 22:38:28 napisał
a ja stawiam na Krola tylko on się liczy i podobno on nie jest w PSL
Dobre a niby to z jakiej parti startował w wyborach nie dla nas te babeczki. Startował z PSL więc ja na niego nie postawie już jednego wójta mamy z tej parti i efekty są widoczne
#8 ~jola~
Napisano 08 luty 2012 - 22:47:08
a ja bym postawiła na kwartet JZ+JS+MZ+SPo niech naprawią co popsuli
#9 ~mog~
#10 ~miki~
#11 ~sad~
#12 ~gościuu~
Napisano 08 luty 2012 - 23:34:32
co się tak sprzeczacie o PSL ja uważam ze to dobra partia i ma już swojego kandydata na wójta jest nim pan wójcik więc po co te spekulacje. Pewnie ktoś się ludzi że go poprze
#13 ~wyborca~
Napisano 09 luty 2012 - 07:55:53
W Zagnańsku zbierają podpisy do referendum
- W ciągu dwóch tygodni zebraliśmy prawie połowę wymaganych do przeprowadzenia referendum, odwołującego wójta gminy Zagnańsk, Szczepana Skorupskiego podpisów – mówiła mieszkanka Martyna Zamaryka. – Ludzie podpisują listę dość chętnie.
Ostatnia sesja, na której trzeba było podjąć dość niepopularne uchwały, w sprawie likwidacji szkół i przedszkoli, były znakomitą okazją dla przeciwników wójta, żeby jeszcze bardziej wzmóc swoje wysiłki, mające na celu jego odwołanie. W zbieranie podpisów zaangażowało się sporo osób.
- Jedni nie mają oporów przed podpisaniem się, inni boją się, bo są zastraszani przez radnych – zdradza anonimowo jeden z mężczyzn. – Radni straszą, że jak ktoś się wpisze na listę, to nie załatwi w urzędzie żadnej sprawy. I oni deklarują się, że wpisywać się nie chcą, ale na referendum pójdą.
Gdyby do niego doszło, nie wiadomo jaki by miało finał. Mieszkańcy są mocno podzieleni. Jedni uważają wójta za świetnego gospodarza. Chwalą, że kompetentny, grzeczny, elokwentny, ma dobre pomysły i czas dla mieszkańców. Inni artykułują pod jego adresem szereg zarzutów, co można było dostrzec na ostatniej sesji.
– Deficyt gminy się powiększa, nie trzeba likwidować przedszkoli, bo za rok trzeba będzie zlikwidować gimnazja, tylko ograniczyć inwestycje, takie jak robienie zatoczek, scen nad zalewem, rewitalizacji Zagnańska, rzeczy mało potrzebnych w czasach kryzysu – nawoływał mieszkaniec Grzegorz Olesiński.
Marian Pedryc z Borowej Góry zachęcał, żeby radni rezygnowali z wysokich diet, występował o to, żeby nie przyznawać żadnych nagród w urzędzie, tylko skupić się na pracy. – Nie wolno blokować for internetowych na stronach gminnych, żeby ludzie mogli się swobodnie wypowiadać o tym co myślą, bo to nie Ukraina – dodał. – Niepokojąca jest sytuacja, że radni wybierani w wyborach demokratycznych są niejednokrotnie nakłaniani do glosowania za decyzjami, z którymi się nie utożsamiają i mają inne zdanie, ale głosują, bo straszy się ich wyrzucaniem z koalicji i nie popieraniem zgłaszanych przez nich inwestycji – podkreślała radna powiatowa Renata Janik. – A tak nie powinno być.
http://www.echodnia....T0104/675915331
- W ciągu dwóch tygodni zebraliśmy prawie połowę wymaganych do przeprowadzenia referendum, odwołującego wójta gminy Zagnańsk, Szczepana Skorupskiego podpisów – mówiła mieszkanka Martyna Zamaryka. – Ludzie podpisują listę dość chętnie.
Ostatnia sesja, na której trzeba było podjąć dość niepopularne uchwały, w sprawie likwidacji szkół i przedszkoli, były znakomitą okazją dla przeciwników wójta, żeby jeszcze bardziej wzmóc swoje wysiłki, mające na celu jego odwołanie. W zbieranie podpisów zaangażowało się sporo osób.
- Jedni nie mają oporów przed podpisaniem się, inni boją się, bo są zastraszani przez radnych – zdradza anonimowo jeden z mężczyzn. – Radni straszą, że jak ktoś się wpisze na listę, to nie załatwi w urzędzie żadnej sprawy. I oni deklarują się, że wpisywać się nie chcą, ale na referendum pójdą.
Gdyby do niego doszło, nie wiadomo jaki by miało finał. Mieszkańcy są mocno podzieleni. Jedni uważają wójta za świetnego gospodarza. Chwalą, że kompetentny, grzeczny, elokwentny, ma dobre pomysły i czas dla mieszkańców. Inni artykułują pod jego adresem szereg zarzutów, co można było dostrzec na ostatniej sesji.
– Deficyt gminy się powiększa, nie trzeba likwidować przedszkoli, bo za rok trzeba będzie zlikwidować gimnazja, tylko ograniczyć inwestycje, takie jak robienie zatoczek, scen nad zalewem, rewitalizacji Zagnańska, rzeczy mało potrzebnych w czasach kryzysu – nawoływał mieszkaniec Grzegorz Olesiński.
Marian Pedryc z Borowej Góry zachęcał, żeby radni rezygnowali z wysokich diet, występował o to, żeby nie przyznawać żadnych nagród w urzędzie, tylko skupić się na pracy. – Nie wolno blokować for internetowych na stronach gminnych, żeby ludzie mogli się swobodnie wypowiadać o tym co myślą, bo to nie Ukraina – dodał. – Niepokojąca jest sytuacja, że radni wybierani w wyborach demokratycznych są niejednokrotnie nakłaniani do glosowania za decyzjami, z którymi się nie utożsamiają i mają inne zdanie, ale głosują, bo straszy się ich wyrzucaniem z koalicji i nie popieraniem zgłaszanych przez nich inwestycji – podkreślała radna powiatowa Renata Janik. – A tak nie powinno być.
http://www.echodnia....T0104/675915331
#14 ~dos~
Napisano 09 luty 2012 - 08:21:19
#15 ~bum~
#16 ~obserwator~
Napisano 09 luty 2012 - 09:50:43
Zapomnieliście o koleżance Eli S ona też brała w tym udział -
kobieta wszech strona może by tak
#17 ~gość~
Napisano 09 luty 2012 - 12:16:46
partia PSL to najgorsze szumowiny i karierowicze. widać to i w powiecie i w naszej gminie. jestem jak najbardziej za referendum.
#18 ~ja~
Napisano 09 luty 2012 - 13:40:36
JA BYM BYŁ ZA kRÓLEM ALE ON JEST CHYBA TEŻ Z PSL WIEC TRZEBA POSZUKAĆ MYŚLE ŻE TO OSTATNIE DWA LATA RZĄDÓW TEJ PARTII U NAS CO ZROBILI WSZYSCY WIDZYMY
#19 ~gość~
Napisano 09 luty 2012 - 13:47:27
u nas chyba za bardzo zielono dlatego taka bida.
#20 ~xxxxx~
Napisano 09 luty 2012 - 14:39:20
No cóż bieda w naszej Gminie,ale przecież chcieliście co macie, gdybyscie nie głosowali na obecnego wójta, to by nie wygral:) miejcie pretensje do samych siebie:-) Oczywiście jestem za referendum, tylko znajdżcie porządnego kandydata:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia