Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Zdjęcie

Przepisy kulinarne


9 odpowiedzi w tym temacie

#1 bozenadykta

bozenadykta

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 11 listopad 2018 - 19:14:02

Macie cos sprawdzonego>?



#2 4real

4real

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 13 listopad 2018 - 23:34:28

W dzisiejszych czasach co raz mnie osob ma czas na gotowanie. Niestety odbija sie to mocno w jakosci ich zycia poniewaz traca kontrola nad tym co spozywaja. Nie zawsze mozemy byc pewnie jakiej jakosci produkty sa stosowane w naszej ulubionej restauracji .. przeciez kazda z nich nie przechodzi kuchennych rewolucji. Jesli o mnie chodzi to lubie ugotowac cos co starczy na kilka dni i bedzie mozna to odgrzac. W tej roli najlepiej sie sprawdzaja wszelkiego rodzaju gulasze np. https://uwielbiam.pl...ieprzowy-pyszny jest naprawde dobry. Mozna przy okazji sie tym najesc, chlopak chodzi na silownie i daje mu to duzego kopa energetycznego.
 


Użytkownik 4real edytował ten post 22 listopad 2018 - 23:24:28


#3 kar0LL

kar0LL

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 14 listopad 2018 - 00:01:37

Wszystko wyjasnione.



#4 magda81

magda81

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 21 listopad 2018 - 22:46:29

Zaorane jak to mowia hehe.



#5 Bartoleo

Bartoleo

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 27 postów

Napisano 03 marzec 2019 - 20:09:55

Nie lubie stac przy garach, zwłaszcza jak burczy w brzuchu, dlatego lubie proste potrawy, zawsze w zamrarzarce znajdzie się paczka szpinaku czy mrorzonych warzyw, na patelnie i na talerz. Jak mam wene to zrobie pierogi z serem, ser z żółtkiem i cynamonem, to taki mój sprawdzony przepis.

http://quizydlawiedz...czne/kulinaria/



#6 walrus

walrus

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 9 postów

Napisano 31 maj 2019 - 13:04:05

Macie jakies pomysly jak sprawic aby to co gotujemy bylo zdrowsze?



#7 panimagda

panimagda

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 01 czerwiec 2019 - 21:02:06

Zyjemy w czasach gdzie dostep do informacji jest bardzo ulatwiony. Wystarczy pare klikniec w wyszukiwarce by znalezc praktycznie wszystko. Tyczy sie to takze przepisow na zdrowe posilki. W ogole to zauwazylam dosc duzy trend wzrostowy wsrod swoich znajomych jesli chodzi o zdrowe odzywianie sie. Niektorzy z nich korzystaja z tak zwanej diety pudelkowej czyli kateringu dowozacego wczesniej przygotowane, zbilansowane posilki. Nie wychodzi to zbyt optymalnie cenowo dlatego lepsza alternatywa jest gotowanie we wlasnym zakresie. Przeciez mozna zawsze nagotowac sobie troche wiecej tego samego i rozdzielic na kolejne dni. Najwazniejsze to znalezc sobie jakies miejsce czy to stacjonarne czy w sieci na zakup produktow w pelni naturalnych. Mam na mysli oczywiscie mniejsze sklepy bo te wielkopowierzchniowe czasami maja towar niskiej jakosci. Z drugiej strony w mniejszych sklepach bardziej dba sie o klienta gdyz jego zadowolenie bedzie skutkowalo takze darmowa reklama. U nas sprawdzaja sie dania w oparciu o ryz - https://www.delikate...pl-14-Ryze.html ze wzgledu na szybkie przygotowanie takiego dania jak zapiekanka badz tez kurczak z przyprawami w sosie.
 


Użytkownik panimagda edytował ten post 07 czerwiec 2019 - 22:29:30


#8 brie

brie

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 239 postów

Napisano 14 styczeń 2020 - 10:43:28

Prosty przepis na indyka:

Uda 1-2 godziny przed pieczeniem natrzyj marynada przygotowana z 1 lyzki oleju, 1 lyzki sosu sojowego, pieprzu cayenne, curry, papryki w proszku i soli ( przypraw polecam poszukać tutaj https://planteon.pl/

 )

. Piekarnik nagrzej na 200°C. Uda podpiec na piecu z obu stron i wstaw do piekarnika (ja to robie w brytwance). Po ok. 20 minutach dodaj pokrojana w kostke cebule i pieczarki, uda przewroc na druga strone i podlej bulionem. Mieso pieke w sumie ok. godziny, od czasu do czasu dolewam troche bulionu i przemieszam, zeby sie pieczarki i cebula nie przypiekla. Po upieczeniu mieso zawijam do folii aluminiowej i w tym czasie przygotowuje sos. Brytwanke z reszta sosu stawiam na piecu, dodaje smietany lub Creme Fraiche (dosc duzo) i 1 lyzke musztardy, zagotowuje i doprawiam jeszcze do smaku.
Co sie tyczy folii aluminiowej to zawija sie miesko po to, zeby nie wyciekly z niego soki, co dzieje sie wtedy, gdy mieso sie kroi bezposrednio po upieczeniu.

Użytkownik brie edytował ten post 19 styczeń 2020 - 11:35:24


#9 patryszia

patryszia

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 20 styczeń 2020 - 09:50:36

Super strony, na pewno je wykorzystam. Wciąż poszukuje inspiracji na nowe przepisy :)



#10 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 02 luty 2020 - 08:34:32

- My nie całujemy dłoni kapłana, to znaczy Tomasza, tylko całujemy dłonie Chrystusa - przekonuje ks. Tomasz Jochemczyk, który był gościem telewizji internetowej wRealu24. 

 

W ocenie duchownego, całowanie księdza w rękę to “normalne katolickie zachowanie”, które obecnie zanika. 

 

Według ks. Jochemczyka “ksiądz to drugi Chrystus i ucałowanie dłoni to oddanie czci samemu Panu Bogu, za które można uzyskać odpust”.

 

Dla niektórych tzw. księży wciąż mamy w Polsce Średniowiecze.  :angry:

 

 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych