Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

POCZTA GRÓJEC

28 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~What~

~What~
  • Goście

Napisano 01 luty 2012 - 15:59:45

W ciągu tygodnia dostałam 5 awizo i musiałam odstać swoje do jedynego okienka, które wydaje listy nieszczęśnikom, którzy pracują kiedy listonosz roznosi pocztę. Chociaż pracuję do 14:00 a listonosz do 16:00 ani razu nie miałam szczęścia spotkać się z nim w moim bloku. :)
Ale jeszcze lepsza jest oraganizacja na samej poczcie, gdzie listy wydaje jedna osoba i kiedy ma przerwę zamyka okienko i nikt nie może jej wtedy zastąpić?!

#2 ~ABC~

~ABC~
  • Goście

Napisano 01 luty 2012 - 16:40:31

W ciągu ostatnich 25 lat wszystko w Polsce się zmieniło. Z wyjątkiem Poczty w Grójcu. Trzeba swoje 30-70 min odstać za poleconym. Choć w pozostałych okienkach nie ma na ogół klientów to nie rozdzielą np przymowania poleconych od wydawania, ludzie z dużych firm mogą nadawać wiele poleconych co trwa bardzo długo

#3 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 01 luty 2012 - 19:07:50

Coś tu nie tak, przecież listy polecone od firm nadaje się w innym budynku. Są tam miłe panie, można przesyłki zostawić, a książkę nadawczą odebrać następnym razem. Prawdą zaś jest, że na czas przerwy nikt nie zastępuje pani w okienku listowym w bufynku głównym.

#4 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 09:02:45

Pamiętam też "miłą panią" z okienka płatności, taką słusznej postury, która darła się na mnie bo moje dziecko mając już dość stania w kolejce przez godzinę, po prostu marudziło, jak mam tam iść dostaję uczulenia

#5 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 09:11:07

a tyle się mówi w mediach o zmianach na poczcie, na lepsze, że awizo to przeżytek, że będą dostarczać przesyłki do skutku do ręki. Zobaczcie jak się dostosowały firmy kurierskie, nigdy nie miałam problemu z odebraniem przesyłki, telefon i pan podjeżdżał nawet do mojej pracy, żeby dostarczyć towar. A w Grójcu o zmianach nawet nie słyszeli, kiedy zgłosiłam reklamację na ciągłe dostarczanie do mnie awizo , nawet w przypadku kiedy byłam w domu ale listonoszowi nie chciało sie chodzić po bloku, pani postawiła wielkie oczy i chyba miała ochote puknąć sie w czoło. Pomimo jednak tych niedogodności w innych miastach panie w okienkach są zwyczajnie milsze niż w Grójcu, jedyną fajną obsługującą jest brunetka w okienku wydającym awizo.

#6 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 09:14:42

tak , ona ciężko pracuje, jest b. szybka i miła, tylko dlaczego DYREKCJA nie uruchomi oddzielnego okienka tylko do wydawania awizo, w okienku z paczkami pusto a na pocztę nie da sie wejść bo do pierwszego okienka stoi 40 osób czy to Ci nie daje do myślenia DYREKTORKU

#7 ~Magda~

~Magda~
  • Goście

Napisano 06 luty 2012 - 14:35:22

Często wysyłam paczki i zdaza się że sa to te same produkty w nich a koszt wysyłki jest czasem bardzo różny mam wrazenie ze ta stara baba która siedzi na paczkach sumę za wysyłke bierze z głowy...nie poleca poczty polskiej w grójcu hamsto i lata 80 te

#8 ~Berta~

~Berta~
  • Goście

Napisano 06 luty 2012 - 17:00:32

Wyświetl postUżytkownik Magda dnia 06 luty 2012 - 14:35:22 napisał

Często wysyłam paczki i zdaza się że sa to te same produkty w nich a koszt wysyłki jest czasem bardzo różny mam wrazenie ze ta stara baba która siedzi na paczkach sumę za wysyłke bierze z głowy...nie poleca poczty polskiej w grójcu hamsto i lata 80 te
Magda, pamiętaj, że też będziesz kiedyś starą babą. Druga sprawa widzę, że jesteś nie kumata, bo paczka jest ważona i od tego jest opłata. Mówisz, że poczta w Grójcu to chamstwo, wiem dlaczego.Bo tam gdzie spędziłaś swoje dzieciństwo, poczty nigdy nie było. Jeszcze jedno, naucz się raz na zawsze, że cham pisze się przez "ch". :rolleyes:

#9 ~***~

~***~
  • Goście

Napisano 06 luty 2012 - 21:47:55

ale prostak........

#10 ~anka~

~anka~
  • Goście

Napisano 08 luty 2012 - 20:18:28

Nie przesadzaj ! Chyba nie widziałaś Poczty w latach osiemdziesiątych ?! Nie ubliżaj nikomu bo i Ty będziesz "starą babą ".A najlepiej by było gdybyś zaczęła chodzić do szkoły i nauczyła się pisać poprawnej polszczyzny ! Min. miasta pisze się DUŻĄ LITERĄ ! Bo nawet goniec powinien umieć pisać !

#11 ~timonio~

~timonio~
  • Goście

Napisano 19 luty 2012 - 03:48:08

ta ksieżniczka od paczek powinna wylecieć na zbity pysk, opiernicza klientów że nie ma jak im reszty wydać i jeszcze każe ,,lecieć " do sklepu rozmienić!!!
sprywatyzować ten relikt komuny.

Pozatym zawsze jak jest full ludzi to jest 1 okienko , a raz byłem w dzień ok 9.00 ( chyba sroda) ludzi praktycznie zero , a za szybami pełna obstawa....

Brak słów, na ten dziadowski urząd...

#12 ~Klientka Poczty~

~Klientka Poczty~
  • Goście

Napisano 20 luty 2012 - 21:44:07

Muszę powiedzieć że tą starszą Panią z paczek powinni albo zwolnić albo przeszkolić jeszcze raz w obsłudze klienta ja już nie raz miałam ochotę dzwonić do Radomia ze skargą, ww Pani jest zawsze niezadowolona, zawsze ma jakiś problem, ostatnio wydarła się na jakąś kobietę z 2 dzieci w kolejce że Ona pracować nie może, i fakt nigdy nie ma wydać i każe latać i rozmieniać.

Co do okienek od listów i awizo, to Pani są nawet miłe, szkoda tylko że nie ma oddzielnego okienka do nadawania listów, i oddzielnego do odbierania awizo. Ta nasza poczta wogóle taka mała, kurnik taki i zawsze kolejki.

#13 ~Klientka Basia~

~Klientka Basia~
  • Goście

Napisano 23 luty 2012 - 01:10:54

Jakoś ja często nadaje paczki na poczcie i nie zdarzyło mi się żeby cena się nie zgadzała, każda przesyłka jest ważona. Ceny z głowy wymyślają na bazarze a nie na poczcie :) Odsyłam do strony internetowej. Wysyłam od dawna sporo paczek i z tego korzystam. Wpisuje się dane i wyświetla się cena więc nie ma zaskoczenia.

#14 ~Mariusz~

~Mariusz~
  • Goście

Napisano 23 luty 2012 - 12:25:16

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 04 luty 2012 - 09:11:07 napisał

a tyle się mówi w mediach o zmianach na poczcie, na lepsze, że awizo to przeżytek, że będą dostarczać przesyłki do skutku do ręki. Zobaczcie jak się dostosowały firmy kurierskie, nigdy nie miałam problemu z odebraniem przesyłki, telefon i pan podjeżdżał nawet do mojej pracy, żeby dostarczyć towar. A w Grójcu o zmianach nawet nie słyszeli, kiedy zgłosiłam reklamację na ciągłe dostarczanie do mnie awizo , nawet w przypadku kiedy byłam w domu ale listonoszowi nie chciało sie chodzić po bloku, pani postawiła wielkie oczy i chyba miała ochote puknąć sie w czoło. Pomimo jednak tych niedogodności w innych miastach panie w okienkach są zwyczajnie milsze niż w Grójcu, jedyną fajną obsługującą jest brunetka w okienku wydającym awizo.

Co za paranoja! Porównujesz firmę kurierską do listonosza, który ma 200 listów poleconych i 50 paczek do doręczenia! śmieszne! Miały z każdym listem łazić aż kogoś zastanie?! Na samą myśl już mu wspólczuje... Jak nie ma Cię w domu i nie chcesz chodzić na pocztę do złóż żądanie żeby listonosz wrzucał Ci lisy do skrzynki. Trzeba czytać nowe rozwiązania a nie narzekać. Pozdrawiam.

#15 ~Mateusz~

~Mateusz~
  • Goście

Napisano 23 luty 2012 - 21:59:24

Popieram Mariusza:) Listonosze nie są w stanie dogodzić każdemu. Swoją drogą to ciekaw jestem kto z Was odważyłby się pracować jako listonosz w każdych warunkach pogodowych. Odnośnie kolejek na poczcie, które faktycznie są okropne to powinien coś z tym zrobić Pan Dyrektorek z Radomia. Nie wydaje mi się żeby najlepszym rozwiązaniem było pozamykanie małych urzędów tak jak to niedawno się stało i skumulowanie tego w Urzędzie w Grójcu. Budynek UP Grójec jest nieprzystosowany do obsługi tylu ludzi. Nie narzekajcie na panie w okienkach (choć niektóre są okropne- szczególnie pani na paczkach- każdy pewnie wie o którą mi chodzi)bo one tez są na pewno pod presją że mają tylu ludzi do obsługi, to nie ich wina że nie mają zapewnionych odpowiednich warunków do pracy.
Panie Dyrektorku weź się za solidną pracę i zrób coś z tym bałaganem w Grójcu!!!!!!!!1

#16 ~Klientka Poczty~

~Klientka Poczty~
  • Goście

Napisano 25 luty 2012 - 21:46:36

Wyświetl postUżytkownik Mariusz dnia 23 luty 2012 - 12:25:16 napisał

Co za paranoja! Porównujesz firmę kurierską do listonosza, który ma 200 listów poleconych i 50 paczek do doręczenia! śmieszne! Miały z każdym listem łazić aż kogoś zastanie?! Na samą myśl już mu wspólczuje... Jak nie ma Cię w domu i nie chcesz chodzić na pocztę do złóż żądanie żeby listonosz wrzucał Ci lisy do skrzynki. Trzeba czytać nowe rozwiązania a nie narzekać. Pozdrawiam.

Drogi Kolego.
Listonosz jest od LISTÓW
A od Paczek jest P. Darek który jeździ samochodem.
To tak w ramach wyjaśnienia :D

#17 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 25 luty 2012 - 22:01:43

Proszę, nie ubliżajcie listonoszom. Mają ciężką pracę,jeżdżą na starych rowerach.Ich torby ważą po kilkanaście kilogramów !Na ogół są przyjemnymi facetami. Nie chciałbym pracować jako listonosz .

#18 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 26 luty 2012 - 12:20:50

Narzekajcie, narzekajcie to wszystko wam zabiorą z tego Grójca. Dzięki takiemu waszemu biadoleniu że to złe a tamto nie dobre to ludzie myślą że wiele budynków i urzędów jest niepotrzebnych i robi się potem bajzel. I zabierają budynek albo urząd bo zamiast go bronic to wy maacie go gdzieś> A potem płacz i lament bo urząd wam zabrali. I przez kogo to wszystko???? Przez narzekających ludzi takich jak wy. JUż nie narzekajcie, tylko zróbcie coś by sytuacje poprawić.

#19 ~yuy~

~yuy~
  • Goście

Napisano 27 luty 2012 - 14:42:49

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 26 luty 2012 - 12:20:50 napisał

Narzekajcie, narzekajcie to wszystko wam zabiorą z tego Grójca. Dzięki takiemu waszemu biadoleniu że to złe a tamto nie dobre to ludzie myślą że wiele budynków i urzędów jest niepotrzebnych i robi się potem bajzel. I zabierają budynek albo urząd bo zamiast go bronic to wy maacie go gdzieś> A potem płacz i lament bo urząd wam zabrali. I przez kogo to wszystko???? Przez narzekających ludzi takich jak wy. JUż nie narzekajcie, tylko zróbcie coś by sytuacje poprawić.

A ty skąd się urwałeś buraku co ?

#20 ~M.~

~M.~
  • Goście

Napisano 28 luty 2012 - 18:41:59

Wyświetl postUżytkownik Klientka Poczty dnia 25 luty 2012 - 21:46:36 napisał

Drogi Kolego.
Listonosz jest od LISTÓW
A od Paczek jest P. Darek który jeździ samochodem.
To tak w ramach wyjaśnienia :D

Tak w ramach wyjaśniania to może ten p. Darek, o którym mówisz rozwozi paczki w Grójcu bo ja mieszkam na wsi i mnie paczki przywozi mój listonosz, który porócz paczki dla mnie ma całą stertę paczek dla innych osób, cały stos listów i emerytury dla całej wsi. Nadal podtrzymuje to, że porównywanie pracy listonosza to jakiegoś tam kurierka jest śmieszna.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych