Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »

Gastronomia w Kielcach

PIZZA

10 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~jopapa~

~jopapa~
  • Goście

Napisano 02 lipiec 2012 - 18:06:23

Szanowni Państwo.
Poruszymy tutaj temat badzo kontrowersyjny i wzbudzający wiele emocji.
Mam w Kielcach pizzerię, która była moim marzeniem od wielu lat i wiedziałem, że muszę zrealizowac swój plan. Moja pizzeria, to moje życie.
Mam jeszcze jedno marzenie. POŁĄCZYĆ KIELECKĄ GASTRONOMIĘ W JEDNĄ , SILNĄ CAŁOŚĆ przyciągającą wszystkich , którzy cenią sobie jedzenie poza własna domową kuchnią.
Chce powołać do życia ZGK (Zrzeszenie Gastronomów Kieleckich).
Po co??????????????????????????????????????
Czynsze, podatyki, promocja, wizja, zarobki...............
Budzenie Sienkiewki nie obudzi Kielc.
Święto Pana Lubawskiego to coroczna kalka bez polotu.
Mamy potencjał jednego z najpiękniejszych regionów Europy.
Musimy na tym zarobić bo są tacy , którzy chcą zostawić tutaj piteniądze, ale nie maja z kim rozmawiać.
,,KUPĄ MOŚCI PANOWIE" BO W KUPIE SIŁA
POZDRAWIAM.
Jopapa

#2 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 02 lipiec 2012 - 21:19:56

Dobry pomysł. mieszkam w CK od 5 lat a znam tylko 4 miejsca godne polecenia...A dlaczego tak mało? Bo o wielu miejscach nie wiem!

#3 Piwopij

Piwopij

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 11073 postów

Napisano 06 wrzesień 2016 - 08:47:42

Starzy kieleccy restauratorzy znają się osobiście. Nowi, to w większości pazery na pieniądze. Nikt z tobą nie podzieli się informacjami biznesowymi, ani wiedzą kulinarną. Taki zamknięty krąg. Nie licz na to, że ktoś tobie będzie chciał pomóc. Wręcz przeciwnie. Przy takiej konkurencji, przy walce o każdego klienta, o jakimkolwiek wspólnej inicjatywie, w Kielcach nie będzie mowy. Bo fizycznie nikt na to nie ma czasu. Problemem kieleckiej gastronomi jest po prostu jej niska jakość, jeżeli o jakiejkolwiek jakości może być mowa. Zacząć należy od jakości produktów. Oczywiście, zaraz się wielu obruszy, ja mam tylko świeże produkty, wszystko codziennie dowożone, wszystko och, ach. A prawda jest taka, że 90 % produktów, to produkty z Makro. Bo pierwszą zasadą dla gastronoma to, kochać ludzi. Nie tylko brutalny zysk. Ale to temat rzeka. PIWOPIJ.



#4 ~Aga~

~Aga~
  • Goście

Napisano 06 wrzesień 2016 - 10:08:08

Starzy kieleccy restauratorzy znają się osobiście. Nowi, to w większości pazery na pieniądze. Nikt z tobą nie podzieli się informacjami biznesowymi, ani wiedzą kulinarną. Taki zamknięty krąg. Nie licz na to, że ktoś tobie będzie chciał pomóc. Wręcz przeciwnie. Przy takiej konkurencji, przy walce o każdego klienta, o jakimkolwiek wspólnej inicjatywie, w Kielcach nie będzie mowy. Bo fizycznie nikt na to nie ma czasu. Problemem kieleckiej gastronomi jest po prostu jej niska jakość, jeżeli o jakiejkolwiek jakości może być mowa. Zacząć należy od jakości produktów. Oczywiście, zaraz się wielu obruszy, ja mam tylko świeże produkty, wszystko codziennie dowożone, wszystko och, ach. A prawda jest taka, że 90 % produktów, to produkty z Makro. Bo pierwszą zasadą dla gastronoma to, kochać ludzi. Nie tylko brutalny zysk. Ale to temat rzeka. PIWOPIJ.

W końcu napisałeś coś sensownego !!! I nie zwyzywałeś przy tym Pisu i Sławka

#5 Piwopij

Piwopij

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 11073 postów

Napisano 06 wrzesień 2016 - 10:19:22

Dzień się jeszcze nie skończył. Wszystko jest możliwe. PIWOPIJ.



#6 slawo

slawo

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 29023 postów

Napisano 06 wrzesień 2016 - 17:05:59

Paweł! Z tego co wiem to w tym całym Smaczku pracuje osoba o twoim imieniu! W związku z czym można różnie myśleć o twojej pochwale tego baru !

:D



#7 ~~

~~
  • Goście

Napisano 06 wrzesień 2016 - 22:24:51

Powinien ktoś tam wejść i od wewnątrz poobserwować.Albo jeszcze lepiej ! Znaleźć osoby,które kiedyś tam już pracowały i popytać ich o różne ciekawe rzeczy !

#8 ~Człowiek z wolframu~

~Człowiek z wolframu~
  • Goście

Napisano 07 wrzesień 2016 - 05:32:55

Ja jadan w barach Społem, zwłaszcza w Ludwiku, kuchnia arabska w "Smakach Lewantu", a ze znajomymi do "Plejady" na Rynku. Na Kościuszki też jest fajna polska gastronomia, tylko zapomniałem nazwy.

#9 Piwopij

Piwopij

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 11073 postów

Napisano 07 wrzesień 2016 - 05:48:37

Na Kościuszki jest Pałna Waza. Więcej piwa. To poprawia pamięć. :D PIWOPIJ.



#10 ~Człowiek z wolframu~

~Człowiek z wolframu~
  • Goście

Napisano 07 wrzesień 2016 - 06:08:10

Brakuje mi w mieście kuchni Zakaukazia, zwłaszcza armeńskiej. Dziwne, bo Ormianie chyba jeszcze są, a bardzo ich lubię i szanuję.

#11 Piwopij

Piwopij

    Swojak

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 11073 postów

Napisano 03 październik 2016 - 07:31:11

Ormianie nie bawią się w gastronomię. PIWOPIJ.





Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PIZZA

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych